Skip to content Skip to footer

Arterapeuta i educadora

Estefania Ruano González

Em dic Estefania Ruano González i soc la creadora i directora del Cirerer. Soc màgia, il·lusió, transformació constant, perseverança i creativitat. Algú que busca sempre veure la part lluminosa de tota circumstància i persona. La meva dedicació és la meva família i la meva vocació acompanyar altres persones en el camí de la seva pròpia llibertat, de ser qui realment són per brillar i connectar amb l’alegria interior.

A l’hora d’escollir un camí professional, vaig decantar-me per l’educació social pel meu impuls intern d’acompanyar a les persones en el seu desenvolupament vital. Quan vaig descobrir l’arteràpia em va fascinar ja que unia l’art amb la vessant terapèutica.

Per una banda, la diplomatura d’Educació Social em va permetre conèixer moltes persones diferents amb caràcters diferents i a gestionar vàries situacions de conflicte. Per altra banda, la formació de 4 anys d’arteràpia em va oferir un ventall d’eines creatives per facilitar l’expressió de tots aquells registres mentals, emocionals i corporals inconscients que porten a les persones al patiment i a repetir situacions en la seva vida. A més, em va ensenyar una actitud, a l’hora d’acompanyar a les persones, d’escolta, presència i empatia.

 
 

 

 

He anat realitzant cursos més curts que també m’han aportat moltes eines com serien:

  • Curs de pràctiques restauratives: una mirada centrada en la reparació del dany més que en el judici i el càstig.
  • Curs de contacontes: curs que em va permetre explorar la meva creativitat en escriure i transmetre valors a través dels contes.
  • Curs de Criança Terapèutica: em va permetre ser conscient de com la mirada que tenim del món i de nosaltres mateixos està tenyida per les experiències viscudes a la infància i com un vincle sa pot afavorir a aquesta reparació.
  • Curs d’Educació transpersonal: em va oferir eines per relacionar-me amb els altres i el meu món intern, així com l’exploració de nous hàbits relacionats amb l’alimentació i la meditació.
 
 

 

 

  • Formació en dansa afrocolombiana; m’ha permès connectar amb la saviesa del cos i la relació amb els diversos elements i centres energètics.
  • Formació amb una psicòloga xilena, Carolina León, de 4 mesos a Chile on vaig treballar aspectes relacionats amb l’acompanyament terapèutic.

Finalment, la meva cerca ha estat la del benestar interior, en com afavorir-lo i com afavorir el de les altres persones. Les meves vivències de dolor relacionades sobretot amb la ferida de rebuig i el sentiment de soledat, m’han portat a fer un camí de connexió i validació amb la meva forma d’expressar-me en el món.

 
 

 

 

Biografia

Creadora i directora del Cirerer

Formulari de contacte